May 14, 2011

Pengarah harapan seterusnya.....


Rabu lepas....Eve Prod dah mule shoot short film di bawah arahan pengarah perempuan Bonda and die gak classmate aku. Pre pro utk prod ni dah lame buat drpd sem lps cume sem lps kami tak dpt shoot sem lps sbb bnyk sgt masalah yg timbul, tp semangat tak cepat putus asa si director ni....akhirnye kami dpt jugak shoot....diam tak diam dah nak abes pon shoot....klu korg nak tau, short film ni tajuk die 'karma' and ni short film pertama kte org yg amek mase selama seminggu utk abeskn. Aku rase sgt seronok sebab aku knl dpt knl dgn orang baru ....oden, rushdi ngan along. Die org best gile sbb kepale die org pon gile2 same mcm kte org and lg satu die org pnye kerje pon tip top....mcm pro beb....thanks to bonda sbb bg amanat sbg art director....aku doakn kau satu hari nanti kau akn rampas takhta pengarah harapan drpd muz amer....hehehe InsyaAllah.

May 3, 2011

Waaahhh......


Impian aku tercapai.... At last aku dapat gak makan durian...best betul dapat makan...puas pon puas...thanks to Hj Zakaria aka bapak aku... aku ngat aku je yg makan durian, rupenye kucing aku pon pandai gak makan....lepas je die makan...die terus je diam...dah mabok la tu....anyway durian memang best...rugi lah sape tak makan...dah hilang satu nikmat dunia....hehehe

May 2, 2011

Kucing manje.


Nak kongsi....anak kucing yg manje sesangat....nak tdo dgn aku je...mentang-mentang takde org kat umah arini...

Apr 29, 2011

berakhirlah....

dengan rasminye....setelah aku hantar business plan etr...maka, dgn ini tamatlah sesi sem empat aku...hahaha... seronok tu memang la seronok....tapi kalau kawan ramai dah balek kampong halaman, nak seronok ape... bagi aku, sem ni aku rase laen macam sebab sem ni aku mule rapat dengan budak kelas aku....sbb sem sebelum ni aku macam bz sangat ngan keje sampi aku lupe kat kawan-kawan aku... tapi sem ni sem yg paling best sbb ble aku dgn kawan-kawan ni aku jd gila sket and sekarang ni aku ngan die org dah jadi lg menggila... bnyk gak la aktiviti yang kite org buat...tp yang paling best aku pergi overnite kat pd dangan mael, giegie, reza, nad.nad, tar ,mia, mai,naz and ekin.....best giler kot aritu....skang ni baru aku tau mcm mane bestnye kalau dah tak berjawatan ni...aku bebas sangat-sangat...sebak gak la tgk kawan sume dah balek...tapi takpe...sem depan kite jumpe ok...korang memang best....love you all....and sayonara sem empat....

thanks you all...see you next sem...love you all

Apr 17, 2011

meraikan....

harini aku bangun agak lewat jugak la sebab nak balas dendam untuk kepenatan sebelum ni....sebelum ni dah beberapa hari tak tidor sebab banyak sangat assignment yang nak kene submit minggu ni...tapi, minggu yang memenatkan tu semua dah pon habes...bak kata kawan-kawan aku....minggu penat sudah pun berakhir...lepas je aku bangun dari tidur td...aku rase macam tak tau nak buat ape...boleh dikatakan  aku hampir lumpuh atas katil sebab tak tau nak buat ape...lepas puas aku melumpuhkan diri kat rumah, aku ajak izzul dangan tarmizi pegi makan malam....setibenye kami di kedai makan, kami terserempak dengan kawan-kawan yang laen...nad-nad,mia,eqien,gigie, naz and iznie...then kite org pon makan sesame....lps tu kite org mls nak naek rumah awal...macam biase lah kalau dah malas tu, lepak la jawap nye....kite orang pon lepak la...sampai tertimbul satu idea nak main a,e,i,o,u STOP....hahaha teringat aku mase kecik-kecik...kite org pon maen la kat gelanngan badminton and HAPPENING giler kot...tak tau nak cakap mcm mne...kite org happy giler...dah macam budak-budak masing-masing....kite org bkn takat maen a,e,i,o,u je....banyak lagi yang kite org maen...maen punye maen...last-last semua kepenatan....seronok gila aku malam ni...thanks tu kawan-kawan yang bersama aku tadi... and rugi gile sape yang balek sbb tak rase ape yang kite org rase arini....hehehe

Apr 15, 2011

akhirnye....

aku rase mcm sekarang ni aku nak jerit kuat-kuat sebab aku punye etr dah pon di present kan....tak sia-sia aku ngan group aku buat kerja selama ni...walaupon simple je presentation kite org, aku puas hati sebab lecturer tu tak banyak tanye...aku rase macam beban dah terlepas...skang ni aku dah tak payah nak pk pasal presentation tu and now aku nak concentrate kat final exam pulak......pastu cuti....walaupun tak lame...hehehe and tak lupe...smalam kami sekelas pergi malam gala karyaone anjuran teka....aku rase bangga yang teramat sbb iklan KFC yang kite org shoot mng kategori iklan dan hebahan awam terbaik...aku melompat dalam dewan smalam ble kte org mng...thanks to kangkong production crew sebab buat yang terbaik dan thanx to kawan-kawan yang bnyk support tak kire dari rohani dan jasmani....and tak lpe gak ucap tahniah kat Maisara  Ramlan sbb mng anugerah video experimental terbaek....

video 
iklan kami yang mendapat anugerah iklan terbaek malam gala karyaone

tak lupe pada pelakon yang turut menjayakan iklan ni.....screen art student mmg terbaek....

credit to ZOUZHA AIUM

tolonglapaham

Apr 13, 2011

ETR OH ETR....

haish.....jumaat ni nak present etr...aku rase mcm nak pecah kepale aku sebab aku amek position finance...tengah-tengah sibuk nak jadi usahawan ni...sempat gak aku update blog...mule-mule rasenye macam nak give up....tapi bile fikirkan balek...semua kawan-kawan sekelas aku boleh buat...takkan aku tak boleh buat... terima kasih pada yang banyak membantu tak kira daripada segi emosi atau pon fizikal....kalau boleh nak je minggu ni berjalan dengan cepat...tapi apakan daya, kudrat seorang manusia tak mampu berb uat sedemikian....hehehe....